Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

Σωστή Χρήση Tablet

1.    Οι πρώτες φορτίσεις πρέπει να γίνονται 10~12 ώρες (τουλάχιστον για τις 5 πρώτες φορές). Την ώρα της φόρτισης θα πρέπει να είναι κλειστό.

2.    Την ώρα της φόρτισης (που είναι στο ρεύμα) «πάντα» θα πρέπει να είναι κλειστό.

3.    Δεν το χειριζόμαστε την ώρα που φορτίζει.

4.    Το κλείνουμε όταν φτάσει στο 10% - max στο 5% και το βάζουμε να φορτίσει (κλειστό).

5.    Η πρίζα που τοποθετούμε το tablet καλό είναι να μην έχει σχέση με την κουζίνα/ψυγείο – επίσης προσέχουμε τον φορτιστή να μπαίνει σφιχτά στην πρίζα και όχι χαλαρά! Το καλώδιο που καταλήγει στο tablet να μην είναι τεντωμένο! Μόνο με τον δικό του φορτιστή να το φορτίζετε και να μην τον χρησιμοποιείτε αλλού… Να μην αφήνετε τον φορτιστή στην πρίζα μετά την φόρτιση…

6.    Η καθημερινή χρήση του δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4 ώρες.

7.    Δεν κατεβάζουμε εφαρμογές – παιχνίδια χωρίς να ξέρουμε τι είναι αυτό που κατεβάζουμε και τι συνέπειες θα έχει – διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες αλλά παίρνουμε υπ όψιν και την βαθμολογία αλλά και την παλαιότητα του (αν είναι παλιό app και έχει υψηλή βαθμολογία 4~4,5 αστέρια σημαίνει ότι αξίζει).

8.    Αν ψάχνουμε σε διάφορα site ή δουλεύουμε διάφορες δωρεάν εφαρμογές συνήθως βγαίνουν διαφημίσεις π.χ. του τύπου πάτα εδώ ο υπολογιστής σου έχει ιό κτλ κτλ – φυσικά αν πατήσετε οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες (μην ψαρώνετε) – από εγκατάστασή Trojan μέχρι και αχρηστοποίηση του tablet (πιθανόν να χρειαστεί format/firmware).

9.    Οτιδήποτε είναι τζάμπα έχει συνέπειες – σας είπαν ότι υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές δωρεάν – δεν είναι ψέματα αλλά υπάρχουν και εκατομμύρια χάλια εφαρμογές και προβλήματα που μπορεί να έρθουν μαζί με το κατέβασμα τους.

10.    Οι Facebook/Messenger/Skype/Google users θα πρέπει να έχουν υπ όψιν τους ότι οι αγαπημένες εφαρμογές π.χ. Facebook (συνεχώς αναβαθμίζεται ξεκίνησε με 10-15ΜΒ και έχει φτάσει ~750MB) καταναλώνουν αρκετά MB RAM μνήμης και καλό θα ήταν να στρέφονταν προς LITE εκδόσεις… ή μεγαλύτερα (ακριβότερα) tablet/smartphones.

11.    Δεν βγάζουμε την διαφάνεια από την touch οθόνη… καταστρέφουμε το touch screen με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαβάσουμε αλλά και να χειριστούμε αύριο μεθαύριο το tablet… κάποια στιγμή το αλλάζουμε με νέο.

12.    Σε καμία περίπτωση μην ενεργοποιήσετε την εγκατάσταση από Άγνωστες Πηγές στις Ρυθμίσεις – να είναι πάντα απενεργοποιημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...