Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

Προστασία στο Διαδίκτυο (anti-HACKER)


1.    ΚΑΘΑΡΟ – ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ λειτουργικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας.

2.    Antivirus Internet Security ή Total Security ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ.

3.    Ισχυροί Κωδικοί που θα αλλάζουν συχνά (ανά 3μηνο – και φυσικά μετά από τυχόν προσπάθεια hacker) – π.χ. A!c34.12$Oibc


4.    Προσοχή στα emails! Δεν ανοίγουμε, δεν απαντάμε, δεν κατεβάζουμε συνημμένα από emails που δεν περιμένουμε… ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ. Δεν πατάμε σε links στα emails. Ειδικότερα προσέχουμε τα Phishing EMAILS – π.χ. δήθεν από FACEBOOK, GOOGLE, SKYPE, Τράπεζες που ζητάνε αλλαγή passwords ή επιβεβαίωση στοιχείων λέγοντας να πατήσετε πάνω στα links… ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν δίνουμε σημασία… ΚΩΔΙΚΟΥΣ λογ/μων προφίλ αλλάζουμε μόνο μέσα από τα ίδια τα sites χωρίς παραπομπή από τα email.

5.    Δεν πειραματιζόμαστε με downloads/κατέβασμα εφαρμογών ή παιχνιδιών – ή ο Η/Υ θα είναι ΚΑΘΑΡΟΣ ή πειραματόζωο με δήθεν δωρεάν/τζάμπα παιχνίδια ή εφαρμογές που κάνουν θαύματα. ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

6.    ΔΕΝ δίνουμε το email μας πουθενά πέρα από πραγματικούς συνεργάτες – δεν γινόμαστε μέλη με το παραμικρό σε σελίδες.

7.    ΔΕΝ δίνουμε πουθενά μα πουθενά κωδικούς – μόνο εμείς οι ίδιοι πρέπει να τους γνωρίζουμε.

8.    ΔΕΝ ανταλλάζουμε μηνύματα με αγνώστους.

9.    ΔΕΝ δίνουμε πρόσβαση σε ΚΑΝΕΝΑ με απομακρυσμένη πρόσβαση (TEAMVIEWER/Remote Access/κτλ).

10.    ΔΕΝ σερφάρουμε ανέμελα στο διαδίκτυο – φανταστείτε ότι υπάρχουν περιοχές επικίνδυνες π.χ. όπως τα ΕΞΑΡΧΕΙΑ… σκεφτείτε το ίδιο για το διαδίκτυο αλλά με το 99% να είναι επικίνδυνο και όχι μόνο το 1%.

11.    ΔΕΝ αφήνουμε ανήλικους να σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς να είμαστε από πάνω τους.

12.    Αν μιλάμε για Η/Υ εργασίας – δουλεύουμε μόνο τις απαραίτητες εφαρμογές και κάνουμε μόνο τις απαραίτητες εργασίες στο διαδίκτυο – δεν γεμίζουμε με τον ελεύθερο χρόνο μας με πειραματισμό στο διαδίκτυο.

13.    Δεν κατεβάζουμε παράνομο υλικό, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, κ.α. – το δήθεν τζάμπα έχει παρενέργειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...