Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2015

Custom vs Refurbished/Μεταχειρισμένο/Ανακατασκευασμένο PC



Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις σε Ανακατασκευασμένο / Μεταχειρισμένο / Refurbished PC έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τι δεν βλέπουν όμως οι αγοραστές και τι κρύβουν οι πωλητές;

Αν μιλάμε για επώνυμο Ανακατασκευασμένο / Μεταχειρισμένο / Refurbished PC και όχι custom / δηλ κατά παραγγελία κομμάτι-κομμάτι τότε πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

  • Το τροφοδοτικό τους – συνήθως δεν είναι κοινό ανταλλακτικό και δεν το βρίσκουμε εύκολα στην αγορά. Το κόστος συνήθως ξεπερνά τα 100€ ενώ ένα τροφοδοτικό για custom pc ξεκινά στα ~30€ και ένα πολύ καλό φτάνει τα 50€.
  • Οι μνήμες τους είναι συνήθως εξειδικευμένες ή είναι συγκεκριμένων χαρακτηριστικών οπότε είναι δύσκολο-ευρετές κι αυτές.
  • Οι μητρικές τους είναι συνήθως συγκεκριμένων διαστάσεων και πανάκριβες σε περίπτωση ανάγκης αντικατάστασης τους (x3πλάσιο κόστος απ’ ότι οι κανονικές).
  • Οι σκληροί δίσκοι συνήθως έχουν αρκετές ώρες λειτουργίας με αποτέλεσμα να θέλουν σύντομα άλλαγμα.
  • Συνήθως (κατά 95%) δεν παίρνουν κάρτα γραφικών κανονικού τύπου – και συνήθως δεν παίρνουν κάρτες γραφικών για high end παιχνίδια. 
  • Συνήθως έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας το οποίο δεν λύνεται απλά με ένα καθάρισμα. 
  • Συνήθως οι πυκνωτές σε όλο το σύστημα είναι αλλαγμένοι ή χρειάζονται αλλαγή που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία.
  • Συνήθως η maximum εγγύηση φτάνει το 1 χρόνο ενώ στα custom καινούργια pc φτάνει και τα 5 χρόνια.

Και το σημαντικότερο… έχουν 1000άδες ώρες λειτουργίας και όπως είναι φυσικό τα ψηφιακά κυκλώματα έχουν ένα όριο ζωής.

Αν συνοψίσουμε τα παραπάνω και δεν είμαστε τυχεροί στην αγορά μας τότε το κόστος της επισκευής του πέρα από την εγγύηση μπορεί να είναι 3πλάσιο απ’ ότι η αγορά ενός καινούριου custom pc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...